Strategi Kejohanan Duduk dan Pergi Omaha – Asasnya

Walaupun mereka permainan yang sangat berbeza, banyak rancangan yang sama persis dari Texas mempertahankan mereka dan kejohanan juga dapat dilaksanakan untuk pertandingan Omaha sit and go. Nampaknya anda semestinya benar-benar mengambil pendekatan yang sama persis – drama lebih awal, hindari memanggil semua kerepek anda, dan lakukan usaha untuk mendorong kemenangan tanpa pertarungan.

Perubahan permainan awal

Fakta membuang cara anda membuang semua ekuiti anda dalam kumpulan hadiah, walaupun menggandakan tidak menggandakan ekuiti anda, jadi memastikan bahawa untuk melakukan banyak chip awal, anda harus mempunyai kelebihan besar Mega888 ApkĀ . Di Texas, tetap ada peluang seperti itu berkembang dengan kerap, seperti dengan menggunakan preflop pasangan yang signifikan, atau memukul pasangan di flop, membuat flush, dan lain-lain. Namun, di Omaha banyak tangan hanya akan berkaitan dengan 6 : 5 jelqing disukai serta dengan jatuhan positif kerana tangan anda terkena lawan biasanya akan menarik secara langsung. Hasil akhirnya adalah bahawa anda harus bermain dengan sangat ketat sejak awal, bahkan lebih ketat daripada dalam pertandingan ‘sng’, menunggu tangan terbaik mutlak termasuk beberapa ace menggunakan kad roda, atau bahkan A23x. Ini mungkin agak monoton dan tidak akan mudah untuk dimanfaatkan dalam permainan, tetapi merupakan kaedah Omaha sng yang sesuai.

Gelembung

Gelembung juga dapat dipengaruhi oleh konsep bahawa di Omaha, telapak tangan beroperasi bersama dalam harga. Banyak pemain melakukan kesalahan menunggu tangan “premium” untuk dikendalikan, seperti individu yang terdiri daripada pemain profesional atau sepasang pemain as. Namun, kebenarannya adalah bahawa tangan yang akan menggunakan timbunan besar seperti KT53 sama seperti A234. Satu-satunya tangan yang dikendalikan sebenarnya adalah sepasang pakar, tetapi bertentangan dengan tangan yang menggunakan kemungkinan rendah dan lurus bahkan selalunya jelqing 55-45 kegemaran. Dengan ace dan juga timbunan pendek 10 kali ganda buta besar atau tidak, anda semestinya mendorong masuk, atau dalam had pot, membuat pertumbuhan maksimum – dan juga anda semestinya membuat kenaikan maksimum selepas postur bersama dengan tangan yang berbeza juga. Jari untuk mula dicari adalah benar-benar tangan yang mengandungi profesional dan sekurang-kurangnya satu kad rendah – semuanya benar-benar hampir bernilai, tangan dengan peluang rendah dan lurus, jari yang sesuai, dan jari bersama-sama dengan pasangan dan juga keupayaan untuk membuat yang sangat rendah. Tidak banyak masalah jika tangan anda adalah JJ75 atau bahkan A234, dan juga sebenarnya bahawa jenis jari yang mungkin memanggilnya akan membuat anda dalam keadaan yang lebih teruk sekiranya anda menekan dengan tangan A234 “jauh lebih baik”. Perkara utama yang sebenarnya ialah anda semestinya memandu dengan agresif pada lewat berdiri ke gelembung Omaha duduk pergi, dan hampir tidak memanggil.

Mencuri buta Tidak hadir tidak betul

Salah satu faktor yang mungkin anda anggap agak terhad adalah kemampuan anda untuk hanya membuat izin kenaikan had 3.5x setiap kali anda mahu meneruskannya sepanjang masa dan memaksimumkan ekuiti lipatan anda sendiri. Kebenaran yang sederhana adalah hakikat bahawa terdapat sedikit perbezaan kerana keduanya seolah-olah seseorang memerlukan sebilangan besar timbunan mereka, mereka biasanya harus meletakkan yang lain setelah kegagalan, namun kebanyakan pertandingan anda tidak mengetahuinya. Terhadap pemain yang tidak baik, biasanya anda boleh dikenali dan perlu melakukan kegagalan dalam situasi buruk di mana kemungkinan anda harus terlibat untuk semua kerepek. Kunci kegagalan ini adalah jika dinilai untuk anda, bertaruh maksimum (yang biasanya allin) dengan hampir semua kegagalan. Banyak pemain mungkin membuat beberapa nada yang sangat buruk di tempat ini dan rentak ini sahaja dapat memberikan kelebihan yang besar. Tetapi jangan terlalu menganggap ini terlalu jauh. Sekiranya anda meningkat dengan A24J, sebagai contoh, dan flop datang QJT, periksa selalu menyokong dan berharap pertunjukan percuma.

Permainan Akhir bersama Heads up bermain dengan

Setelah gelembung pecah dan anda telah menghasilkan banyak uang, anda harus meningkatkan pencerobohan anda lebih jauh. Terutama kerana kejohanan tersebut cenderung berlangsung selagi terdapat banyak perpecahan, penyelewengan buta pembahagi yang agak besar ini akan menjadi kunci kejayaan. Biasanya anda perlu menaikkan butang butang kecil bersama-sama dengan hampir empat kad, selain dari mungkin perjalanan dan juga tangan sampah mutlak yang lain. Apabila buta anda meningkat, pertimbangkan peluang tunas dengan penuh perhatian dan hampir tidak pernah berlipat menjadi 1.5 inci atau lebih baik. Untuk menghubungi peluang yang lebih lama, telapak tangan terbaik untuk telefon hanya dengan dua ace, wajah profesional + rendah +, dan juga pasangan besar + 2 kad rendah. Secara amnya, anda harus bersandar pada kontak yang benar-benar longgar, bersama-sama dengan menyerang semula secara berkala terhadap lawan yang boleh membuat lipatan mengerikan. Awas, anda semestinya akan meningkatkan pertandingan dengan hampir semua tangan anda dan berjudi dengan tajam segera setelah kegagalan juga. Lebih penting daripada poker jenis lain, kepahitan menerima wang di Om

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *